ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР


15 декември
19:00ч
ЧУДОТО НА СВЕТИ ГЕОРГИ
от Русомир Богдановски
Копродукция на Драматично-куклен театър "Иван Радоев" - Плевен, България, Народен театър - Ниш, Сърбия и Класически театър "Йоан Славичи" - Арад, Румъния
режисьор: Никола Завишич/Сърбия/
хореограф: Андреа Гаврилиу
музика: Милен Апостолов
сценография и анимация: Николай Димитров NAD
костюми: Константин Вълков
превод: Светлана Атанасова
драматург: Андрей Филипов
участват: Актьорите от Драматично-куклен театър "Иван Радоев" - Плевен: Асен Данков, Антъни Пенев, Бориса Сарафова и Надя Керанова.
Сръбските актьори: Драгиша Велкович, Драгана Йованович и Марко Павлович;
Актьорите от Румъния: Марина Палли и Стефан Догару. със специалното участие на Деян Лилич

"Чудото на Свети Георги" е фантастична трагикомедия от македонския писател Русомир Богдановски, която остроумно, забавно и абсурдно интерпретира общи за всички народи на Балканите теми: постоянните войни, жестоките убийства на владетели, злоупотребата с религията и подмяната на вярата.
Тази гротескна игра се случва в едно безименно царство /може би някъде на Балканите/, където се води вечна борба за власт, за да се държи народа в пълно подчинение чрез злоупотреби и манипулации с вярата му.
Но какво се случва, когато ангелите, водени от Архангел Михаил отправят към владетеля предложение, да се откаже от старите езически вярвания и да приеме една нова религия /която удивително напомня на християнската/?
Може ли цялото царство да промени вярата си за една нощ? Каква е цената на такава промяна?
Три балкански нации - българската, румънската и сръбската, ще се представят чрез своите актьори в това съвместно театрално изживяване, изпълнено с много ритъм, с хумор и любов.
Да, любов, която продължава да витае над всички герои и ситуации като единственото останало оръжие от страна на доброто в борбата с глупостта, тъмнината и злото.

ГАЛЕРИЯ


КОНТАКТ


Информация за връзка

ул. Васил Левски, 155
5800 Плевен, България

info@theatre-pleven.bg

+359 64 848 053

ИЗПРАТЕТЕ НИ СЪОБЩЕНИЕ

Длъжностно лице по защита на личните данни - адвокат Петко Георгиев Петков, тел. 0899 434 643 и 068 600 511, e-mail: petkov.bg@abv.bg